Moniek Vanden Berghe (BE)

Ruimte: Gallerij: i.s.m. het Fleur Creatief Team   Kanselarij & Schrijverstoren (Watertoren) – eigen project
Project: Made in Belgium, i.s.m. het Fleur Creatief Team Installatie met klossen, draad en bloemen │Installatie met paper en bloemen in zachte pastels
Omschrijving: Draden die  ons verbinden over de culturen heen en veel felle kleuren die tonen hoe boeiend verschillende culturen zijn │De vormen en kleuren zorgen voor een vredig, vrouwelijke kamer. De zachte pastels staan voor verzoening en zachtaardigheid.


Moniek werd geboren op 7 maart 1954 in Waarschoot in België. Ze volgde een opleiding tot florist aan IMOV in Gent, Marc De Rudder was haar belangrijkste leraar. Ze voelt zich graag dicht bij de natuur, haar werk verrijkt haar leven en brengt haar in contact met veel boeiende mensen, die dezelfde of gelijkaardige passies beleven. Haar creatieve missie brengt haar ook een beetje overal ter wereld. In haar boeken Flowers in Love, Flowers in tears en in haar monografie, krijg je een mooi overzicht van haar werken.

Moniek behoort tot het Fleur Creatief team.


Het verhaal van Moniek:

“In de eerste kamer breng ik een installatie met klossen draad en bloemen.
Hier gaat het over draden, textiel en kleuren.
Draden: draden die ons verbinden. Dichtbij en wereldwijd… onze passie, de bloemen, de vriendschap. Draden, die in alle culturen worden gebruikt. Iedere cultuur heeft zijn eigen manier van textiel maken en verwerken, zijn eigen patronen. 
En kleur, veel kleurtjes…… alle verschillen in culturen maken de wereld boeiend, interessant, verijkend en kleurrijk.”

 

” In de tweede kamer: papier, insnedes, zachte, tedere pastels… . Wikkelen, draaien, golven en vloeien.
Papier is buigzaam. Papier zie je overal, en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van alle culturen.Licht & beweeglijk, koel & verzachtend, rust na het woelige kleurgeweld…staan voor tolerantie tegenover de verschillen in culturen. Papier zie je overal, en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van alle culturen. In zijn vormen en kleuren, een vredig en vrouwelijke kamer. De zachte pastels staan voor verzoening en zachtaardigheid. “