Natallia Sakalova (BE)

Ruimte: kerk

Natallia Sakalova bekeert de kerk tot een groene oase van rust. Hier brengt ze een idyllisch suburbia tot leven waar duurzaamheid centraal staat. ‘Sustainable city’, zo luidt haar motto.

Eens de bloemenboog aan de entrée van de kerk voorbij, wandel je zo haar gezellige stadstuinen binnen. Menig bezoeker zal zich willen terugtrekken in de knusse tuinen met schommels en tuinrozen en op de zomergroene grasperkjes met houten hekjes,.

Al is de buitenwereld chaotisch, in de kerk heerst dankzij Sakalova’s gebruik van witte en serene tinten een microklimaat van totale rust.


Voorbestemd om floriste te worden kan je Natallia Sakalova niet noemen. In Wit-Rusland volgt ze een opleiding tot boekhoudster en stapt ze ook in dit beroep. Als ze in 2009 naar België komt om een nieuw leven te beginnen, behaalt ze hier opnieuw het diploma van boekhoudster en werkt ze in verschillende boekhoudkantoren. Frans leert ze via de planten. In Wit-Rusland heeft iedereen wel een tuintje en planten interesseren haar wel. Zo besluit ze in 2007 om de opleiding van floriste te volgen. In oktober 2007 maakt ze haar eerste florale compositie! Twee jaar gaat ze naar de avondschool in Namen waar ze gedreven wordt door de passie voor bloemen van haar leraar meneer Hasard van de bloemenzaak Une fleur une autre in Ciney. Ze leert hier heel wat technieken en wordt gestimuleerd om grenzen te verleggen, om te vernieuwen. De bloemenmicrobe heeft haar te pakken. Na een stage van ongeveer een jaar bij een bloemenzaak in de omgeving van Gembloux besluit Natallia met de steun van haar man om een eigen zaak te beginnen. In Gembloux op de steenweg naar Charlerloi ontdekken ze een pand, vroeger een immobiliënzaak. Op drie december 2009 gaan de deuren open. Natallia kiest voor een eigen stijl van bloemenzaak. De winkel straalt hartelijkheid en warmte uit. Je voelt je er meteen welkom. Een goed onthaal van de klanten en creativiteit zijn de prioriteiten van Natallia.