Sören Van Laer (BE)

Ruimte: Galerij (buiten) | Galerij (binnen), i.s.m. Fleur Creatief Team
Project: Kunstgalerij met rozen


De stenen galerij aan de kerk (urban) wordt overwoekerd door natuurpracht (roots). Met rozen, lange ranken, clematis en authentieke materialen gaan de sierlijke bogen fleurig stralen.


Sören is sinds zijn kindertijd gek op bloemen. Een bloemstukje voor zijn leraar, in het eerste middelbaar, bleek de aanzet voor zijn verdere carrière. Zijn passie voor bloemen en voor het werken met bloemen kreeg vorm. Sören ronde zijn laatste jaar tuinbouwschool in Mechelen af met een specialisatiejaar in bloemsierkunst.

Op school en vooral tijdens zijn stage in de bloemenwinkel van Greet Verheyden, Kraeyhof in Bornem, leerde hij de belangrijkste basistechnieken. Nadien ging Sören in de leer bij meesterbinder Geert Pattyn in Geluwe. Hier leerde hij nieuwe technieken en hoe ze in praktijk te brengen. Door deel te nemen aan het Fleur Talent! Project, leerde Sören de fascinerende wereld van de internationale bloemsierkunst kennen  en bouwde hij een netwerk uit van kwekers, groothandelaars, bloemisten …

Ondertussen werd zijn stageplaats  zijn werkplek. Drie jaar geleden koos Sören ervoor om zijn carrière een boost te geven. Hij werkt nu als freelance bloemist en trekt de wijde wereld rond. Hij decoreert bruiloften, geeft workshops en seminaries, verzorgt demonstraties en productpresentaties … Sören neemt vaak deel aan wedstrijden. Zijn grootste uitdaging is om te blijven vernieuwen, experimenteren en grenzen te verleggen.