Stefan Van Berlo

Ruimte: Binnenhof
Project: Florismart Concept Store
Omschrijving:  Via deze concept store, worden floristen en consumenten meegenomen naar de winkel van de toekomst. Je vindt er florale ideeën rond onze belangrijkste rituelen zoals geboorte, communie of lentefeest, verloving en trouw, verjaardagen, jubilea en overlijden. In dit project staat de professionele bloemist en de kweker centraal.


Stefan volgde opleiding aan de Tuinbouwschool in Sint-Niklaas en in Mechelen. Daarnaast volgde hij een lerarenopleiding in Gent. Sinds 2004 heeft hij een eigen bloemenwinkel in Zwijndrecht ‘Bloem-Illusie’.  Stefan nam, als student maar ook later, vaak deel aan wedstrijden. Zo werd hij in 2010 Belgisch Kampioen. Stefan reist Europa rond voor demonstraties, workshops en installaties. Hij is een actief KUFB- lid en ambassadeur voor Floral Fundamentals. Fleur Creatief en andere internationale bladen publiceren regelmatig zijn werk.

Enkele jaren geleden bracht Stefan een uniek project in Alden Biesen,  Flowers and Fashion,  een samenwerking met mode-ontwerper Geert De Puysseleir.