Ulviya Akhmedova (RU)

Ruimte: Amstenraedt

Project: Draadloze bloemen


Door het bestaan van wifi, internet en smartphones zijn we in theorie met iedereen op deze aardbol verbonden. Het draait om ‘connecties’ maar hoe beeld je dit uit?


Ulviya Akhmedova, een florist uit Moskou en één de oprichters van het bedrijf FAZAN komt dit jaar met haar team van creatieve ontwerpers en decorateurs naar Fleuramour om een kamer in het kasteel op een prachtige unieke manier aan te kleden. Ook vorig jaar liet ze al veel bezoekers versteld staan met haar wonderlijke creatie.

In juni 2015 werd Ulviya uitgenodigd door het Oostenrijkse LEHNERWolle3 als een van de presentators op een internationaal congres.

Ulviya’s bedrijf Fazan bestaat uit een design studio “Fazan-Design” en een winkel van decoratieve materialen.

Regelmatig worden educatieve seminaries en shows gehouden door bekende meester-floristen uit Rusland en Europa. Ze werken samen met Europese partners om het assortiment van decoratieve bloemen, materialen en accessoires voor Russische bloemisten en ontwerpers te verbeteren en uit te breiden. Verder ondersteunen ze de floristieke scholen en sponsoren van verschillende evenementen, zoals bijvoorbeeld het Open Kampioenschap van Siberië.