Uitkijken naar eyecatcher op Erekoer

Natalia Zizko - Fairytale Carousel 2017
Natalia Zizko – Fairytale Carousel 2017 ©studioPSG.be

Een jaar na de magnifieke sprookjescarrousel van de Russische Natalia Zizko zijn vele ogen opnieuw gericht op de Erekoer. Ditmaal gaat de Belgische florist Tom De Houwer hemel en aarde bewegen om deze binnenkoer om te toveren in een belevingsplek voor de zintuigen, waar je het thema ‘Urban Roots’ aan den lijve zult ondervinden.

Je ogen kunnen genieten van de wonderbaarlijke vormen, speelse kleuren en bijzondere composities van de vele bloemen. Je neus wordt getrakteerd op heerlijke bloemengeuren. Je voelt de trilling van de aarde. Muziek met natuurinvloeden streelt je oren, terwijl geluiden van de stad voor verstrooiing zorgen.

De kasseien (urban) op de Erekoer zullen openbarsten door de druk van de bloemen en de wortels (roots) die hun weg zoeken. In het midden spot je een waterpartij – symbool voor het leven – maar ook daar is nietswat het lijkt. Constante transformaties : rode rozen en gloriosa stijgen als symbool van de passie op tot hemelse hoogte om in vernieuwde vorm teruggegeven te worden aan het plein, klaar voor alweer een nieuwe transformatie…