Bloemenplaneet als meesterstuk

Ken jij de negende planeet in ons zonnestelsel al? Kom haar exclusief ontdekken op Fleuramour!

 

De Italiaanse Angelica Lacarbonara krijgt de eer om de Erekoer in 2019 te decoreren. Als we haar mogen geloven, ligt onze toekomst op een planeet hier lichtjaren vandaan. Een plek zonder honger en oorlog, waar bloemen en planten weelderig groeien, waar harmonie domineert. Een droombeeld waarvan ze jou graag laat meegenieten.

Meesterwerk
Het pronkstuk van Fleuramour 2019 komt op de Erekoer van het kasteel van Alden Biesen: een mythische plek waar eerder onder meer Tomas De Bruyne, vicewereldkampioene Natalia Zhizhko en rasartiest om Tom De Houwer de mensen tot tranen toe bewogen. Maak je dus maar op voor een nieuw meesterwerk!

Kippenvelmoment
Kippenvelmomenten en vuurwerk lijken verzekerd. Angelica Lacarbonara is een persoonlijke challenge aangegaan: “Was Fleuramour in mijn debuutjaar bovenal een beleving, dan is het nu uitgegroeid tot een weddenschap met mezelf. Zeg maar Angelica versus Angelica met de proporties van een race. Niet om mijzelf aan anderen te bewijzen. Puur aan mijzelf.”

De ruimte zal dit jaar een belangrijke rol spelen. “De voorbije jaren werden bloemen altijd compact gepresenteerd in geometrische vormen. In het heden en de toekomst exploderen de bloemen tot leven. Ze mogen de ruimte in”, stelt Angelica Lacarbonara die ook opleidingshoofd is van een floristenschool in Zuid-Italië. “Daar leer ik de floristen van morgen de ruimtes indelen in positief en negatief, waarbij de positieve ruimtes bloemen bevatten en de negatieve ruimtes leeg blijven.”

Andere headliners
In de kerk spelen Frank Timmerman en Peter Boeijkens met het zonlicht, dat door de glas-in-loodramen unieke schijnsels op hun betoverende bloemenmuur zal werpen. Andere blikvanger dit jaar is onder meer een kleurrijk zonnestelsel met florale planeten van Olga Sharova uit Rusland. Kristina Rimiené uit Litouwen smeedt een bloemenpoort naar de toekomst. Céline Moureau uit België verbeeldt haar zorgen om de toekomst van de aarde aan de hand van een magisch maar tegelijk verontrustend onderwaterlandschap met bedreigde koraalriffen en kwallen. Landgenote Linda Huguenay beschouwt recycleren als brug tussen heden en toekomst. In totaal zullen meer dan 100 florale composities te bewonderen zijn.

Tom De Houwer, Fleuramour 2018