Wedstrijd: een bruidsboeket voor een bijzondere bruid uit een andere cultuur

We verwachten de realisatie van een bruidsboeket voor de 22ste editie van Fleuramour, die in het teken staat van CULTUUR. Jouw boeket zal tentoongesteld worden in de Cuvelier van Alden Biesen.

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar de wedstrijd staat ook open voor wie net zijn / haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil illustreren.

Schrijf je hier in!

 

Wedstrijdreglement

Onderwerp
Fleuramour betekent passie voor bloemen en daar kan een huzarenstukje als een bruidsboeket natuurlijk niet bij ontbreken. De 22ste editie van Fleuramour staat in het teken van CULTUUR. Maak dus een bruidsboeket voor een bruid uit een andere cultuur (een andere Europese cultuur – Duits, Frans, Spaans … – of Amerikaans, Chinees, Japans, Mexicaans, Russisch …). Een mooie foto van de bruid is noodzakelijk en wordt bij het boeket gepresenteerd.

Omschrijving
Wij verwachten een bijzonder bruidsboeket passend bij een bruid uit een andere cultuur.
Creëer een echt bruidsboeket waarin Oasis® als basis verwerkt wordt. Een tasje … kan dus ook. Zorg er ook voor dat je creatie bij je bruid past en ook draagbaar is! Alle boeketten worden tentoongesteld in de Cuvelier van Alden Biesen.
Het bruidsboeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket betaamt, mag het boeket ook niet druppen …
Bij het bruidsboeket hoort een foto van de bruid!

Beoordeling
De jury zal de volgende punten beoordelen:
Techniek – vorm en kleur – originaliteit – draagbaarheid – afwerking – Oasis® als basis gebruikt – thema.
Opmerking: bruidswerk moet perfect afgewerkt zijn, mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan een bruid (door slechte afwerking, uitstekend materiaal, ijzerdraad, water …), moet makkelijk draagbaar zijn door een bruid, niet te zwaar.
Het boeket mag eventueel wel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket omdat het bedoeld is als tentoonstellingsstuk.

Praktische informatie

1. Wanneer?
• We verwachten je afgewerkt boeket ten laatste op donderdag 21 september tot 22 uur.
• De prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden op maandag 25 september om 17u

2. Materialen.
• Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.
• Het werkstuk wordt thuis gemaakt.
• Voorzie je creatie zeker van je naam en breng zeker ook een foto van de bruid mee!

Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met maandag 25 september 18h00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18h00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

3.Voorbereiding van het werk
• Het werkstuk wordt afgewerkt geleverd in Alden Biesen ten laatste op donderdag 21 september tot 22 uur.

4. Let op
• Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen sponsort.

5. Organisatie en jury
• Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
• De jury zal bestaan uit professionele floristen.
• De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
• Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
• Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
• Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
• De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – draagbaarheid – gebruik van Oasis® – thema. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
• Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
• De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

6. Prijzen
In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in Fleur Creatief, een prijs van Smithers Oasis …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!