Wedstrijd: Een bruidsboeket voor een futuristische bruid

Wedstrijd: Een bruidsboeket voor een futuristische bruid in 2050

Voor deze editie van Fleuramour, Alden Biesen, verwachten we de realisatie van een bruidsboeket voor een futuristische bruid in 2050. In je boeket worden historische elementen verwerkt uit de kunststroming Jugendstil / Art Nouveau. Jouw boeket zal tentoongesteld worden op de zolder van het kasteel.

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar de wedstrijd staat ook open voor wie net zijn / haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil illustreren.

Schrijf je hier in!


Wedstrijdreglement

Onderwerp
Fleuramour betekent passie voor bloemen en daar kan een huzarenstukje als een bruidsboeket natuurlijk niet bij ontbreken. Dit jaar staat in het teken van BACK TO THE FUTURE. Maak dus een bruidsboeket voor een futuristische bruid in 2050. In je boeket worden historische elementen verwerkt uit de kunststroming Jugendstil / Art Nouveau. Een mooie foto/moodboard van je inspiratiebron is noodzakelijk en wordt bij het boeket gepresenteerd.

Omschrijving

 • Wij verwachten een bijzonder bruidsboeket passend bij een bruid in 2050.
 • Creëer een echt bruidsboeket waarin Oasis® als basis verwerkt wordt. Een tasje… kan dus ook.
 •  Zorg er ook voor dat je creatie bij je bruid past en ook draagbaar is! Alle boeketten worden tentoongesteld op de zolder van het kasteel.
 • Het bruidsboeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket betaamt, mag het boeket ook niet druppen …
 • Bij het bruidsboeket hoort een foto /moodboard van je inspiratiebron!

Beoordeling
De jury zal de volgende punten beoordelen: Techniek – vorm en kleur – originaliteit – draagbaarheid – afwerking – Oasis® als basis gebruikt – thema.

Opmerking: bruidswerk moet perfect afgewerkt zijn, mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan een bruid (door slechte afwerking, uitstekend materiaal, ijzerdraad, water …), moet makkelijk draagbaar zijn door een bruid, niet te zwaar.

Het boeket mag eventueel wel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket omdat het bedoeld is als tentoonstellingsstuk.


Praktische informatie

 1. Dagindeling
  – We verwachten je afgewerkt boeket ten laatste op donderdag 26 september tot 21u.
  – De prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden op maandag 30 september om 17u.
 2. Materialen
  – Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.
  – Het werkstuk wordt thuis gemaakt.
  – Voorzie je creatie zeker van je naam en breng zeker ook een foto / moodboard van je inspiratie mee!
  Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met maandag 30 september 18h00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18h00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.
 3. Voorbereiding van de werkstukken
  Het werkstuk wordt afgewerkt geleverd in Alden Biesen ten laatste op donderdag 26 september tot 21 uur.
 4. Let op
  Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen
 5. Organisatie en jury
  – Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
  – De jury zal bestaan uit professionele floristen.
  – De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
  – Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
  – Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
  – Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
  – De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – draagbaarheid – gebruik van Oasis® – thema. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
  – Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
  – De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.
 6. Prijzen
  In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in Fleur Creatief, een prijs van Smithers Oasis …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!

Schuiven naar boven