Wedstrijd: een verrassende tafeldecoratie

Ben jij een getalenteerd florist? Word je geprezen om je heerlijke tafeldecoraties? Is tafels decoreren een van jouw échte passies en wil je de mooiste tafel ontwerpen? Dan is deze wedstrijd iets voor jou !

Het thema van Fleuramour 2017 staat in het teken van cultuur. We verwachten de realisatie van een verrassende tafeldecoratie voor twee personen, een bijzonder dinertje waarbij je met iemand uit een andere cultuur aan tafel gaat. Zorg ook voor een leuke foto van je tafelgast(e).

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou.

Schrijf je hier in!

 

Wedstrijdregelement

Onderwerp
Deze editie van Alden Biesen staat in het teken van cultuur. Maak een verrassende tafeldecoratie voor twee personen waarbij jij met iemand uit een andere cultuur (een andere Europese cultuur: Frans, Duits, Spaans … of aan niet-Europese cultuur: Chinees, Japans, Amerikaans, Russisch, Mexicaans … ) aan tafel gaat.

Omschrijving
De precieze afmeting van de tafel is 120 x 80 cm. Voorzie zelf een tafellaken. Maak een tafeldecoratie voor twee personen die aan de eisen van een perfecte tafeldecoratie voldoet met gebruik van Smithers Oasis steekschuim in je hoofddecoratie (respecteer hoogte, geur …).

Beoordeling
De jury zal de volgende punten beoordelen:

Thema – vorm en kleur – originaliteit – creativiteit

Opmerking: tafeldecoratie moet aan bepaalde eisen voldoen: tafelgasten moeten ongehinderd met elkaar kunnen praten: respecteer hoogte, geur …

Praktische informatie

 1. Wanneer?
  –  We verwachten je afgewerkte tafeldecoratie ten laatste op donderdag 21 september tot 22u.
  – De prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden op maandag 25 september om 17u
 2. Materialen.
  – Alle materialen (ook tafellaken) worden door de deelnemers zelf           meegebracht en bekostigd.
  – Het werkstuk wordt zo veel mogelijk thuis gemaakt en ter plaatse afgewerkt.
  – Voorzie je creatie zeker van je naam!Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met maandag 25 september 18h00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18h00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.
 3. Voorbereiding van het werk
  – De werkstukken worden geleverd en afgewerkt in Alden Biesen en zijn ten laatste op donderdag 21 september om 22u klaar.
 4. Let op
  – Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen sponsort.
 5. Organisatie en jury
  – Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
  – De jury zal bestaan uit professionele floristen.
  – De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
  – Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
  – Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
  – Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
  – De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – thema.
  – De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
  – Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
  – De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.
 6. Prijzen
  In de prijzenpot zitten o.a. een reportage in Fleur /Magazine of Creatief, een prijs van Smithers Oasis …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!